Webdesign-offerteservice.nl
De nummer 1 van Nederland!
Makkelijk offertes aanvragen met
Webdesign-offerteservice!
Sinds 2004 duizenden tevreden klanten.
Bespaar veel geld met
Webdesign-offerteservice!
Sinds 2004 duizenden tevreden klanten.
Een succesvolle website via
Webdesign-offerteservice!
Sinds 2004 duizenden succesvolle offerte aanvragen

Webdesign checklist

U laat een website ontwikkelen door een webdesigner. Waar moet u opletten om uw website tot een succes te maken? We hebben de succesfactoren voor een goede website voor u op een rijtje gezet in onze webdesign checklist!  Hieronder vindt u deze webdesign checklist die u kan helpen om een goedwerkende en mooie website te laten bouwen.

Handige webdesign checklist: wat moet u weten?

 • Duidelijke boodschap
  Zorg ervoor dat de website een duidelijke boodschap heeft. Bezoekers moeten snel doorhebben wat voor website het is en wat het doel van de website is.
 • Herkenbaarheid
  Uw digitale visitekaartje is een afspiegeling van uw product of dienst. Als u gebruikt maakt van een huisstijl, laat die dan terugkomen op uw website. Zo herkent de klant u.
 • Duidelijke navigatie
  Een heldere navigatie is belangrijk. De bezoekers moeten niet te veel klikken om op de pagina van bestemming te komen (maximaal 3 niveaus diep). Zorg ervoor dat uw website gebruiksvriendelijk is.
 • Consistentie
  Zorg ervoor dat de globale opbouw van de pagina's binnen een website gelijk is. Zorg ervoor dat de website consistent is in het navigatiemenu, look & feel van de site, gebruik van lettertypen, gebruik van kleuren, de aanspreekvorm in teksten en qua opbouw van de pagina's.
 • Wees actueel en vernieuwend
  Als u het nieuws op uw website regelmatig verandert, creëert u herhaaldelijk bezoek. U kunt denken aan een nieuwtje, maar ook aan aanbiedingen of verrassingen.
 • Meertalige website
  Als u internationale klanten heeft, zorg dan voor een Engelstalige pagina. Dit is ook een stukje gebruiksvriendelijkheid!
 • Zorg dat de website een korte laadtijd heeft
   Hoe sneller een website laadt, des te beter. Bezoekers hebben geen zin om urenlang te wachten voordat een website geladen is, dan vertrekken ze naar de volgende website.
 • Maak gebruik van leesbare teksten
  Een website heeft goede teksten nodig om de boodschap over te brengen. Maak de teksten echter niet te lang, de bezoeker zal deze dan sowieso niet lezen. Maak de teksten leesbaar door gebruik te maken van tussenkopjes en opsommingen.
 • Zorg voor een indexeerbare website
  Een website moet goed leesbaar zijn voor zoekmachines, zodat deze kunnen bepalen of de website relevant is voor een zoekende gebruiker. Maak gebruik van goede teksten met nette titels en tussenkopjes en zorg dat de zoekmachines deze teksten ook kunnen lezen. Een afrader voor indexeerbaarheid is alle content in Flash, omdat zoekmachines dit niet goed kunnen lezen, waardoor de content dus ook waardeloos is.
 • Bekijk de website in verschillende browsers
  Een website ziet er niet altijd in elke browser hetzelfde uit. Controleer daarom of de lay-out van uw website in elke browser goed wordt weergegeven.
 • Controleer uw webdesigner
  Vraag aan uw webdesigner of hij op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. Zo heeft Aartjan van Erkel recent een boek geschreven over webdesign. In 2011 bracht hij het boek “Verleiden op Internet” uit.  Naar aanleiding van dit boek verscheen in het Algemeen Dagblad van zaterdag 11 juni 2011 een artikel met daarin 10 handige tips om een aantrekkelijke website te maken. Bent u nieuwsgierig? Lees het gehele artikel!

Deze webdesign checklist zal u helpen uw website tot een succes te maken. Bovendien bent u wellicht ook een stukje wijzer geworden en heeft u meer inzicht gekregen in de wereld van webdesign en webontwikkeling via onze webdesign checklist.  U kunt meer lezen over verschillende webdesign checklisten in een interessante blog van Smashing Magazine. Let op: dit artikel is in het Engels geschreven!
© Copyright Webdesign-Offerteservice.nl